CURRY DE POLLASTRE

Ingredients

1 pollastre tallat en 6 trossos

 1 ceba bonica

 2 grans d’all

 2 cm de gingebre fresc

 2 c.  Curry en pols

 1 cullerada.  pasta de tamarinde

 1 llauna de tomàquets triturats

 30 cl de llet de coco

 2 c.  Mantega clarificada (Ghee)

 Sal

 Per al curry:

 2 c.  Llavors de coriandre

 2 c.  Llavors de comí

 1 cullerada.  llavors de fonoll

 2 cm de canyella

 1 cullerada.  Cardamom

 1 cullerada.  claus

 2 pebrots secs

 1 cullerada

 Cúrcuma en pols

 Realització  

 Curri: poseu totes les espècies (excepte la cúrcuma) en una paella calenta i torneu-les en sec durant uns minuts.  Aboqueu-ho tot a un robot petit, afegiu-hi la cúrcuma i barregeu-ho fins que tot quedi reduït a pols. 

 Escalfeu la mantega clarificada en un cassó gran.  Afegiu els trossos de pollastre i fregiu-los a foc mig fins que estiguin daurats.  Reserva. 

 Peleu i piqueu la ceba.  Fregiu-ho 5 minuts a la cassola, sense colorant.  Afegiu els alls i el gingebre, pelats i ratllats. Fregiu-ho durant 2 minuts.  Afegir les espècies i daurar-les durant 2 minuts. Afegiu els tomàquets, la pasta de tamarinde, la llet de coco.  Sal, barreja. 

 Torneu a posar les peces de pollastre, tapeu-les i feu-les a foc lent entre 35 i 40 minuts.  Consells: per moldre el curry, també podeu utilitzar una molinet de cafè o, si teniu el valor, un morter.  Per a una carn encara més perfumada, ruixeu-la amb curri i poseu-la a la nevera durant unes hores abans de coure-la.