Pastis de xocolata i de pera

Ingredients

 Per el pastis :

– 3 peres

 – el suc d’una llimona

 – 2 ous

–  Crema de soja de 180 g

–  150 g de xocolata fosca

 – 80 g de puré d’anacard (o ametlles, avellanes, cacauets …) (enllaç al final de la recepta)

– 70 g de farina T-80

 – 1/2 bossa de pols de cocció

– 1 polsim de sal fina

Per les glaçades :

– 70 g de crema de soja

–  40 g de xocolata fosca

Instruccions

 Primer, empenyeu les peres: porteu una ebullició gran d’aigua a ebullició.  Peleu les peres. Un cop l’aigua bulli, afegiu el suc d’una llimona (per evitar que s’enfosqueixin les peres) i submergeixi les peres durant 20 minuts.

 Mentrestant, prepareu la massa:

 Escalfeu la crema de soja en una cassola petita.  Quan estigui calent, afegir la xocolata fosca a trossos i barrejar contínuament fins que es fongui completament.  Retirar del foc.

 En un bol, barregeu els dos ous amb el puré d’anacard (o un altre puré de llavors oleaginoses). A continuació, afegiu la barreja de crema i xocolata, barregeu-ho bé.

 A continuació, afegiu els pols: farina, llevat i sal.  Barregeu de nou.

 Preescalfeu el forn a 180º.  Allineu una paella per a pastissos amb paper de cocció.  Col·loqueu dues culleres grans de massa al fons del motlle i, a continuació, afegiu-hi les peres, que prèviament haureu drenat.  Aboqueu la massa restant entre les peres i després feu-ho coure uns 25 minuts.

 Mentrestant, prepareu la guinda: escalfeu de nou la crema de soja en una cassola petita.  Quan estigui calent, afegir la xocolata fosca a trossos i barrejar contínuament fins que es fongui completament.  Retireu-ho del foc i reserveu-les.

 Quan el traieu del forn, deixeu que la coca es refredi durant 30 minuts abans de treure-la del motlle i afegir el gelat.  Guardeu-ho a la nevera fins a 4 dies.