Vitamines

Vitamines

Les vitamines són substàncies orgàniques sense aportacions energètiques però indispensables per al cos. Es troben en aliments variats.

1,1/0,8 mg (A) Mango, pastanaga, carabassa, ous, formatge de cabra, peix blau. 

1,4/1,0 mg (B1) Llavors, fruita seca, cereals integrals, pasta. 

1,6/1,0 mg (B2) formatge, ametlles, sípia.

1,1/1,7 mg (B3) Fruita seca, llegums, peix blau. 

6mg (B5) Fruita seca, fruita. 

1,2/1,6mg (B6) Peix blau, llavors, fruita seca, llegums, cereals integrals.

30/60μg (B8) Fruita seca, civada, cereals integrals.

300μg (B9) Llegums, llavors, verdura, fruita seca.

4μg (B12) Peix, ous, aus, productes làctics. 

90/110μg (C) Atzerola, gavarró, col, taronja, kiwi, bròquil, pebrot verd. 

15/20μg (D) Sol, peix blau, ous.

11/15μg (E) Oli, blat, oli de gira-sol, oli d’oliva, verge, fruita seca, llavors.

60/80μg (K) Col, bròquil, endívies, espinacs, prunes.